Україна готова почати поставки курятини, молочної та кондитерської продукції у Республіку Бангладеш. Про це йшлося у ході зустрічі міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка з державним секретарем м іністерства торгівлі Народної Республіки Бангладеш Махбубом Ахмедом.

«Хочу відзначити позитивну динаміку співробітництва України та Бангладеш у двосторонній торгівлі сільгосппродукцією. Так, за 8 місяців цього року товарообіг продукції АПК між країнами склав майже 50 мільйонів доларів. А це на 42 млн більше, ніж за весь минулий рік. І є хороша перспектива нарощування цієї динаміки», - підкреслив Присяжнюк.

Міністр також зазначив, що з початку поточного року експорт української сільгосппродукції на бенгальський ринок склав 47 мільйонів доларів. Причому протягом минулого року ця цифра склала 5,3 мільйона доларів, що у дев'ять разів менше.

Присяжнюк вважає, що Україна може значно збільшити обсяг поставок вітчизняної аграрної продукції на бенгальський ринок. Зокрема, крім розширення поставок вітчизняного зерна, Україна готова почати експорт курятини, молочної та кондитерської продукції. Також Україна зацікавлена в експорті соняшникової олії та цукру в Бангладеш.

У свою чергу, державний секретар міністерства торгівлі Народної Республіки Бангладеш відзначив перспективність співпраці з Україною в аграрному секторі та підтвердив зацікавленість у розширенні імпорту української сільгосппродукції. Крім того, бенгальська сторона виявила інтерес до збільшення поставок риби на український ринок.

Крім того, міністр додав, що на сьогоднішній день як для України, так і для Бангладеш актуальною є популяризація виробленого у них продовольства на ринку країни-партнера. Так, українська сторона ініціює проведення презентаційних виставок-ярмарків продовольства у Бангладеш, що сприятиме ознайомленню бенгальців з українськими товарами та розвитку двосторонньої торгівлі в цілому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153