Українські лікарні мають сертифікувати перед впровадженням страхової медицини, оскільки оцінка якості їхньої роботи допоможе бути конкурентоспроможними на ринку страхування.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції заявила начальник управління контролю якості медичних послуг МОЗ України Тетяна Донченко.

За її словами, контролювати якість роботи вітчизняних лікарень можна за допомогою сертифікації, акредитації та ліцензування. «Вирішення цих питань спрямоване на те, щоб заклади приватної або державної власності були конкурентоспроможними, тим самим створюючи умови для вибору їх у майбутньому страховими компаніями», - заявила вона.

Зазначимо також, що на сьогоднішній день акредитацію (держоці нку якості медицини. - Ред.) пройшли близько 60% лікарень. Відсоток сертифікування даних установ незначний.

Втім, за словами представниці Міністерства охорони здоров'я, впровадження обов'язкового страхування не передбачене законодавчо, тому у лікарів є час на те, щоб поліпшити свою роботу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139