Українська гривня забезпечена реальною економікою, що важко сказати про американський доллар, сказав відомий фінансовий експерт Ерік Найман в ефірі телеканалу БТБ.

Він зазначив, що часи, коли українці купували долари, пішли в минуле, а найбільш вигідно тримати заощадження у національній валюті.

Також Найман зазначив, що довіра до гривні зміцнює тривалий період стабільності курсу, який не змогли підірвати навіть штучні інформаційні провокації як з боку внутрішніх спекулянтів, так і з боку Росії.

«Я не розумію українців, які заробляють у гривні, потім міняють її на долар, а потім йдуть в магазин і знову міняють долар на гривню. Вони втрачають один раз, втрачають двічі, ще й не заробляють процентні ставки (за депозитами). Але думаю, що час вже виправляє цю ситуацію, і 2013 рік був дуже показовим, що люди зрештою звикають заробляти у національній валюті», - сказав Найман.

Відповідаючи на запитання ведучого щодо політичної та економічної ситуації у США, експерт сказав: «Насправді США - банкрут. Вони тримаються лише завдяки вірі решти світу, в тому числі українців, у долар. А якщо віра зникне? Українська гривня забезпечена реальною економікою, ми заробляємо. А американський долар забезпечений повітрям», - підсумував аналітик.

Говорячи про найбільш вигідні сьогодні вкладення, Найман сказав, що найнадійнішим і найприбутковіш им способом заощадження є гривневий депозит.

«Використовуйте високі депозитні ставки. При цьому не треба розмінюватися на дрібниці. Я зазвичай відкриваю 12-місячний депозит. Він найвигідніший, і від осені до осені це максимум, що можна отримати з гривневого депозиту - ви заробите максимум. І переживете набагато краще, ніж більшість американців, ці турбулентні часи», - вважає експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

214