Федерація футболу України та ФК «Металіст» просять вболівальників відмовитися від піротехніки і банерів образливого змісту на стадіоні під час матчу відбіркового туру Чемпіонату світу з футболу між збірними України та Польщі, який відбудеться 11 жовтня в Харкові.

Відповідне звернення опубліковане на офіційному сайті футбольного клубу.

«Переконливо просимо вас відмовитися від використання піротехніки, не кидати сторонні предмети на поле, шанобливо ставитися до учасників гри, не проносити банери з образливим змістом. Не забувайте, що поруч з вами на стадіоні знаходяться літні люди, жінки і діти. На стадіонах нашої країни немає місця прояву расизму та ксенофобії!» - йдеться у зверненні.

Прес-служба ФК нагадала, що на цьому матчі будуть підвищені заходи безпеки, зокрема, буде здійснюватися контроль допуску на стадіон.

«У зв'язку з цим просимо вас проходити на територію стадіону завчасно», - зазначили в прес-службі, і нагадали, що вхід на стадіон відкривається за 2 години до початку матчу - о 19:00.

Як повідомляв ForUm , Дисциплінарний комітет ФІФА прийняв рішення накласти санкції на збірну України з футбол у вигляді проведення одного матчу без глядачів (Україна - Польща, 11 жовтня в Харкові), а також оштрафував ФФУ на 45 тис. швейцарських франків і дискваліфікував стадіон «Арена Львів» аж до початку відбірного циклу Чемпіонату світу 2018 року.

Санкції були прийняті на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві вболівальники, «вивішуючи неонацистські прапори, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське привітання».

3 жовтня санкції щодо збірної України були припинені.

Перед матчем навколо стадіону «Металіст» буде організовано три кільця оточення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

826