Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає, що інцидент, пов'язаний з неявкою української делегації на сесії парламентської групи Україна-ЄС, не є скандалом і не вплине негативно на євроінтеграційні плани України. Про це він повідомив на брифінгу, передає кореспондент Forum'у.

«Ніякого скандалу немає. ...Ніяких наслідків це мати не буде, і це зрозуміло», - сказав він і додав, що проблема виникла через те, що голова профільного комітету ВРУ з євроінтеграції Григорій Немиря не забезпечив явку депутатів на дане засідання.

«Чому він не зміг цього зробити? Він повинен поставити це запитання самому собі. Якби він сказав мені за пару днів, що виникає така ситуація, і депутати не їдуть, повірте, я би забезпечив присутність наших депутатів на засіданні даної комісії», - заявив глава фракції ПР.

Єфремов також підтвердив інформацію, надану Forum'у лідером фракції «Батьківщина» в парламенті Олегом Тягнибоком, що сьогодні затверджено склад нової делегації, співголовами якої будуть Сергій Тігіпко (фракція Партії регіонів) і Петро Порошенко (позафракційний), і що глава парламенту вже підписав відповідне розпорядження.

Як повідомляв ForUm, чергове засідання делегації Європарламенту в комітеті парламентського співробітництва ЄС-Україна завершилося в Страсбурзі, так і не розпочавшись, оскільки українська частина комітету на засідання не з'явилася.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак підписав розпорядження про формування делегації для участі в засіданні групи Україна - ЄС у Європарламенті.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160