Всесвітній банк має намір виділити близько 300 мільйонів доларів на підвищення якості української медицини. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив під час прес-конференції координатор проектів сектору людського розвитку Представництва Всесвітнього банку в Україні, Білорусі та Молдові Паоло Карло Беллі.

За його словами, проект розрахований на 5 років, реалізація розпочнеться у вересні 2014 року.

«Ми зараз займаємося підготовкою проекту в сфері охорони здоров'я. Остаточний обсяг фінансування ще буде уточнюватися, але можна сказати, що це буде великий проект. Його приблизна вартість складе близько 300 млн доларів, реалізація розрахована на вересень наступного року, тривалість - близько 5 років», - повідомив Беллі.

Він підкреслив, що процес забезпечення якості медицини не реалізується завдяки якомусь окремому проекту або окремій установі. За цей процес відповідає і Асоціація лікарів, і Міністерство охорони здоров'я та інші установи. Всесвітній банк як міжнародна організація може надати фінансову підтримку таких заходів.

«Підвищення якості є нескінченним процесом, оскільки медицина розвивається, з'являються нові технології, і дуже важливо створити систему, яка буде постійно забезпечувати і підтримувати якість», - резюмував представник Всесвітнього банку.

Валентина Дубко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139