Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов здивований тим, що опозиція не голосувала за внесення змін до Конституції щодо посилення гарантій незалежності суддів і підозрює її в спробах зриву євроінтеграції. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив на брифінгу.

«Це все робиться при узгодженому документі з представниками Євросоюзу напередодні проведення саміту. Що це таке? Це позиція опозиції щодо євроінтеграційних намірів? Як розуміти такі дії, які демонструються безпосередньо в сесійній залі?», - обурився він.

Єфремов задоволений тим, що більшості вистачило голосів для прийняття цього проекту постанови. «Дякувати Богу, у нас вистачило розуму і голосів у сесійній залі для того, щоб не зупиняти просування документа», - зазначив нардеп.

За його словами, в даний проект можна буде вносити зміни для його удосконалення. «Вносити зміни можна на будь-якій стадії, інша справа, що ми затягнемо процедуру розгляду цього питання», - сказав він і нагадав, що цей документ узгоджено з європейськими інститутами, зокрема, з Венеціанською комісією.

Регіонал зауважив, що у разі внесення змін проект доведеться повторно вносити на розгляд Конституційного суду. «Тоді ми процедуру затягнемо ще як мінімум на рік», - підсумував Єфремов.

Нагадаємо, 10 жовтня Верховна Рада попередньо схвалила внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежності суддів.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

311