Українські кондитерські фабрики готові до перевірок Росспоживнагляду, всі необхідні для цього документи були відправлені в Москву ще у вересні. Тому, за словами міністра аграрної політики і продовольства Миколи Присяжнюка, українська сторона сподівається вже найближчим часом прийняти російських інспекторів.

«Ми повністю всі свої зобов'язання і вимоги з боку Геннадія Онищенка виконали. І я переконаний, що ми знайдемо консенсус і попросимо його, щоб він прискорив приїзд інспекції для лабораторій і для підприємств. У разі згоди російської сторони переговори з Росспоживнаглядом можуть бути продовжені вже на початку наступного тижня в Москві», - заявив міністр.

Присяжнюк вже раніше заявляв, що українська сторона офіційно зверталася в Росспоживнагляд з проханням надіслати своїх представників для проведення перевірок українських фабрик корпорації Roshen. Компанія також неодноразово зверталася в Росспоживнагляд з пропозицією провести перевірки всіх українських фабрик корпорації в найближчі терміни.

«Українська сторона ще у вересні виконала всі умови Росспоживнагляду щодо організації таких перевірок. Зокрема, Мінагрополітики України направило Росспоживнагляду для документарної перевірки українські нормативні документи, що регулюють якість та безпечність харчової продукції. Також були відправлені документи на акредитацію шести українських лабораторій з контролю продовольчих товарів. Тому Україна повністю готова прийняти інспекційні групи Росспоживнагляду», - заявив міністр.

Нагадаємо, у серпні під час переговорів між українською делегацією на чолі з міністром агрополітики і продовольства України і керівником Росспоживнагляду сторони домовилися про створення російсько-української робочої групи з питань нормування показників якості та безпеки харчової продукції і про акредитацію українських лабораторій на відповідність вимогам російського законодавства в сфері захисту прав споживача.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197