Україна і Туреччина мають намір розвивати співробітництво у нафтогазовій та ядерній сферах.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький під час візиту до Туреччини, передає прес-служба Міненерговугілля.

«Досягненню зазначеної мети сприятиме активізація спільних дій щодо двосторонніх проектів, насамперед у нафтогазовому, а також в ядерному секторах, розширення і конкретизація партнерства в рамках проектів та заходів Організації Чорноморського економічного співробітництва, Європейської економічної комісії ООН, Європейської комісії, Енергетичного співтовариства, інших міжнародних і регіональних організацій та об'єднань», - заявив профільний міністр.

На думку Ставицького, першочерговими конкретними спільними кроками можуть бути видобуток і транспортування вуглеводнів, розвиток Південного газового коридору з постачання газу з Каспійського регіону в Європу із залученням газотранспортних систем України і BOTAS.

Зокрема, в рамках проекту будівництва Трансанатолійського газопроводу TANAP, розвиток спільних проектів у галузі ядерної енергетики, створення спільної робочої групи у сфері електроенергетики, а також інтеграція електроенергетичних систем України і Туреччини в рамках транс'європейських мереж.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170