Президент США Барак Обама заявив, що адміністрація США готова прийняти рішення щодо короткострокового підвищення стелі держборгу і відновити роботу федерального уряду. Про це пише Press Trust of India.

«Якщо вони не можуть домовитися про рішення на тривалий час, хай зроблять це на період часу, коли проходять переговори», - сказав Обама, закликаючи республіканців знову запустити роботу уряду.

Економічний радник Обами Джин Сперлінг підкреслив, що це справа Конгресу - вирішувати, на який термін і як часто підвищувати межу запозичень. «На тривалий термін краще для економіки, ринку праці, але, врешті-решт, законодавцям вирішувати», - заявив він.

Нагадаємо, через відсутність компромісу щодо бюджету багато державних установ США закрилися з 1 жовтня, сотні тисяч людей були відправлені в неоплачувану відпустку.

Робота федерального уряду США частково припинена вже другий тиждень, і ознак швидкого вирішення проблеми поки немає, незважаючи на наближення крайнього терміну для підвищення ліміту держборгу, щоб уникнути дефолту.

Спікер Палати представників Джон Бейнер виключив будь-які заходи для підвищення стелі запозичень без поступок з боку Обами, який, у свою чергу, пообіцяв не вести переговорів, поки Конгрес знову не запустить роботу уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131