Міністерство інфраструктури України пропонує створити при Укртрансінспекції силовий підрозділ для більш ефективної боротьби з нелегальними перевізниками.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Костянтин Єфименко під час «круглого столу» з питань оновлення рухомого складу України в рамках відкритого автосалону вантажних і комерційних автомобілів TIR-2013, передає «Інтерфакс».

«Ми виступаємо перед урядом з пропозицією створити в рамках Укртрансінспекції силовий підрозділ за типом «Кобри», який буде озброєний і в рамках закону зможе застосовувати жорсткі заходи. Так, Укртрансінспекція може відповідати на бойові питання. Робота над цими питаннями йде туго, але, думаю, ми не звернемо з цього шляху, тому що іншого варіанту вирішення питання немає», - сказав він.

Єфименко також повідомив, що для збільшення ефективності боротьби з нелегальними перевізниками Мінінфраструктури також має намір ініціювати норму «моментального оплатного вилучення транспортного засобу, задіяного в нелегальних перевезеннях».
«Ми будемо просити прийняти законодавчу норму оплатного вилучення транспортного засобу, який застосовується в нелегальних перевезеннях. Це питання непросте, але ми будемо наполягати на тому, щоб таке вилучення відбувалося відразу. Тому що якщо спочатку виписувати штраф, а потім робити вилучення, то у нас все зупиниться на першому кроці», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244