Головна військова прокуратура Польщі сьогодні восьмий раз продовжила розслідування справи про причини Смоленської авіакатастрофи 2010 року на чергові шість місяців - до 10 квітня 2014 року.

У рамках порушеної в день катастрофи справи на сьогоднішній день висунуто звинувачення двом колишнім працівникам спеціального 36-го авіаполку, які відповідали за підготовку візиту Президента Польщі Леха Качинського того дня до Смоленська.

Офіцери, яким було висунуто офіційне звинувачення у службовій недбалості ще у серпні 2011 року, не визнали своєї провини і відмовилися давати пояснення у цій справі.

Представник прокуратури Марчін Максьян сказав УНІАН, що за висунутим їм звинуваченням загрожує до 3 років ув'язнення, зазначивши, що польське законодавство не встановлює жодних обмежень щодо строків проведення слідства.

«Якщо прокуратура до 10 квітня 2014 року не завершить розслідування, то воно в черговий раз буде продовжено», - сказав він.
Прокуратура не застосовувала до обвинувачених ніяких запобіжних заходів, і вони залишаються на волі. Польські військові слідчі кваліфікували справу як «ненавмисне заподіяння катастрофи в повітряному русі».

Максьян повідомив, що справу колишнього заступника голови Бюро охорони уряду (BOR), який відповідав за охорону високопоставлених посадових осіб у Польщі, Павла Белавни було передано в громадянську прокуратуру.

Як повідомляв ForUm, Смоленська авіакатастрофа забрала життя більшої частини партійної еліти партії «Право і справедливість» на чолі із співзасновником цієї партії і на той момент президентом Польщі Лехом Качиньським.

25 вересня польська прокуратура офіційно підтвердила заміну тіл жертв Смоленської авіакатастрофи, яку вдалося виявити завдяки проведенню ексгумації похованих у Польщі двох загиблих у цій трагедії жінок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202