У Дніпропетровську за спробу спалити на мітингу прапор Комуністичної партії затримано трьох представників ВО «Свобода», повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю облуправління міліції.

Сьогодні на Фестивальному причалі проходила акція КПУ, присвячена ініціативі проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу.

На охорону громадського порядку під час акції було залучено 20 співробітників міліції.

Після закінчення заходу до місця його проведення підійшли 15 представників ВО «Свобода» з наміром спровокувати конфлікт з представниками КПУ. Вони намагалися спалити символіку Комуністичної партії (прапор), яку принесли з собою.

«На неодноразові попередження з боку працівників міліції припинити протиправні дії зазначені особи не реагували, у зв'язку з чим виникли підстави для затримання свободівців з метою залучення останніх до адміністративної відповідальності», - йдеться в повідомленні.

Унаслідок події затримано 3 представників ВО «Свобода» та 1 представника КПУ, який намагався затіяти бійку з опонентами.

Затриманих доставлено до Жовтневого райвідділу, проводиться перевірка та з'ясування обставин події.

У міліції зазначили, що хуліганських дій з боку представників ВО «Свобода» не допущено. Попередньо дії затриманих класифікуються за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівників міліції). Санкція статті передбачає штраф або адмінарешт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221