У Ровеньках Луганської області невідомі вандали зруйнували 27 надгробних пам'ятників, повідомили в прес-службі ГУ МВС в області.
 
Так, 7 жовтня в Ровеньківський міський відділ міліції звернулася голова Дзержинської селищної ради м. Ровеньки із заявою про пошкодження 12 могил на місцевому кладовищі.
 
На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Співробітники міліції виявили, що на кладовищі пошкоджено 27 надгробних пам'ятників (з-під надгробних плит викрадено металеві вироби).
 

Наразі працівники міліції проводять всі необхідні слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення можливих свідків скоєного та осіб, причетних до скоєння злочину. Кількість постраждалих і розмір заподіяного збитку уточнюється.
 

Даний факт внесено до ЄРДР, слідчий відділ Ровеньківського МВ ГУМВС почав кримінальне провадження за ст. 297 Кримінального кодексу України за фактом наруги над могилами.
За такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий термін.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188