Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник сподівається, що у четвер, 10 жовтня, Верховна Рада прийме закон про запровадження фінансових векселів для погашення боргів підприємствами теплокомуненерго, які виникли через різницю в тарифах на теплову енергію і послуги з централізованого водопостачання для населення. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив на брифінгу.

«Ми підготували законопроект про погашення заборгованості векселями і сподіваємося, що в четвер депутати його підтримають», - сказав Темник і додав, що зараз прийнято постанову Кабміну №683, яка дозволяє реструктуризувати заборгованість, що виникла на 1 січня 2013 року шляхом видачі фінансових казначейських векселів.

Він також поінформував, що загальна заборгованість на 1 січня 2013 року склала 2,8 млрд грн за теплозабезпечення, на 1 вересня різниця в тарифах складає вже 7 млрд (приріст за 8 місяців 2013 року - 4,2 млрд). «Тому ми також підготували проект змін до Держбюджету на 2013 рік, який дозволить погасити різницю тарифів за 2012-2013 роки», - додав міністр.

За його словами, станом на 1 вересня різниця в тарифах «Київенерго» становить 1,7 млрд грн. Погашення проходитиме згідно з постановою. «Ми плануємо, що сума буде повністю компенсована», - підсумував Темник.

Тетяна Григор’єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163