Європейський банк реконструкції і розвитку надав кредитні кошти в 15,5 млн євро на будівництво першої вітчизняної біоелектростанції на твердій біомасі. Про це директор ЄБРР в Україні Шевки Аджюнер заявив на прес-конференції, передає кореспондент Forum'у.

За словами економіста, потужність ЕС - 18 МВт, загальна вартість - 25,9 млн євро. «Майже 40% вартості проекту внесе компанія EIG Engineering, яка буде оператором об'єкта. Місцерозташування електростанції - смт Іванків Київської обл.», - сказав фахівець.

Він зазначив, що частка фінансування власне ЄБРР в проекті - 9,9 млн євро, а ще 5,6 млн виділить глобальний Фонд чистих технологій. «Будівництво йде вже рік, запуск 1-ї черги потужністю 6 МВт запланований на жовтень-2013. Введення в експлуатацію 2-ї черги потужністю 12 МВт намічено на середину наступного року», - уточнив директор ЄБРР в Україні.

Аджюнер додав, що Банк вже фінансує у нашій країні 7 проектів отримання альтернативної енергії, а ще 4-5 можуть бути профінансовані в перспективі. «Загальне фінансування цієї програми становить 70 млн євро, у т.ч. частка банку - 50 млн євро», - сказав він.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

607