Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) зацікавлений у наданні Україні кредитів у гривнях. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив директор ЄБРР в Україні Шевки Аджюнер.

За його словами, можливо, в найближчому майбутньому у банку буде така можливість. «Це полегшить виділення позикових ресурсів. Ми дуже зацікавлені надавати пряме фінансування в гривнях малому і середньому бізнесу», - сказав він.

Аджюнер додав, що Нацбанк надав ЄБРР право кредитування в гривнях ще у червні. «Своєю постановою регулятор дозволив нам використовувати власні гривневі кореспондентські рахунки для операцій за кредитним договором з резидентами, отримання міжбанківських позик, операцій за міжнародними договорами, а також іноземного інвестування. Крім того, постановою №224 НБУ надав нам можливість відкривати рахунки у гривнях у будь-яких банках країни», - зазначив директор ЄБРР в Україні.

Він також підкреслив, що ЄБРР не розглядає можливість скорочення своєї присутності в Україні. «Це сьогодні неактуально, оскільки вже зараз банк працює більш ніж за 32 проектами. Це приблизно стільки, скільки і раніше, та обсяги фінансування будуть приблизно порівнянними», - підсумував Аджюнер.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140