Верховна Рада не підтримала зміни до законодавства, згідно з якими б нарахування пенсій президенту України, народним депутатам всіх скликань, колишнім членам уряду здійснювалося на загальній основі.

За законопроект у першому читанні «Про внесення змін до деяких законів України, що стосуються принципу соціальної справедливості у пенсійному забезпеченні» проголосували 198 народних депутатів.

Як заявив доповідач і автор законопроекту Павло Розенко (фракція «Батьківщина»), документом пропонувалося ввести єдиний принцип нарахування пенсій, тим самим скасувати VIP-пенсії.

У свою чергу Ярослав Сухий (фракція «Партія регіонів») зазначив, що в Україні існує п'ять принципів нарахування пенсій, і незрозуміло, як можна звести їх до одного. Крім того, депутатські пенсії не займають велику частку від загальних, оскільки на сьогодні всього лише є 648 депутатів-пенсіонерів. І якщо навіть їхні пенсії розподілити між усіма пенсіонерами, то отримають по 64 копійки.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство соціальної політики взялося вдосконалювати пенсійну систему: осучаснити пенсії і ліквідувати так звану пенсійну «зрівнялівку».

Юлія Артамощенко,

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

308