В Україні аграрії вже намолотили понад 41 мільйон тонн зернових, це на 13% більше, ніж у минулому році. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Аграрії максимально використовують кожен погожий день жовтня, щоб завершити польові роботи в оптимальні агротехнічні строки. Робота у полі проходить у дві зміни. Так, сільгоспвиробники вже зібрали понад 41 млн тонн зерна, тобто на 13% більше, ніж у минулому році. І цей показник зростатиме, адже активними темпами збирають кукурудзу. Її вже намолочено понад 8 млн тонн», - зазначив міністр.

Присяжнюк додав, що погода дозволила прискорити і посів озимих. Сьогодні сільгоспвиробники засіяли ними 4,4 мільйона гектарів. Оскільки і надалі очікується гарна погода, у аграріїв є можливість завершити сівбу у рекомендовані вченими терміни.

«Досвід останніх років показує, що більш пізні посіви забезпечують досить високу врожайність зерна. Варто зазначити, що грунт достатньо зволожений. Це дає можливість отримати хороші сходи. Крім того, збільшиться внесення добрив під урожай наступного року. Сьогодні сільгоспвиробники закупили на 130 тисяч тонн міндобрив більше, ніж торік», - підкреслив Присяжнюк.

Також очільник відомства наголосив, що для завершення комплексу осінньо-польових робіт аграрії мають необхідне технічне забезпечення та паливно-мастильні матеріали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

128