Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк вважає, що керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко повинен приїхати в Україну і проінспектувати підприємства «Рошен». Як передає кореспондент ForUm’у, про це він сказав журналістам перед засіданням уряду.

«Стосовно «Рошена» є зрушення. Вчора Онищенко виступив. Думаю, і я сьогодні зроблю заяву, тому що всю документацію, навіть більше того, що потрібно, ми видали. І ще сьогодні ми напишемо листа щодо дат, коли і яка документація нами була надіслана (Росспоживнагляду. - Ред.). В понеділок ми будемо проводити урядову підкомісію у Москві на рівні міністрів і теж це питання порушимо. Ми повністю всі свої зобов'язання і вимоги з боку Онищенка виконали. І я переконаний, що він повинен їхати і інспектувати», - заявив Присяжнюк.

Також він висловив надію, що Онищенко відвідає Київ у понеділок, 14 жовтня. «Ми попросимо його, попросимо, на відміну від того, як він з нами вчинив, щоб він прискорив приїзд інспекції для лабораторій і для підприємств», - додав Присяжнюк.

Нагадаємо, вчора, 8 жовтня Онищенко заявив, що претензії до якості продукції кондитерської корпорації Roshen залишаються. «Можна звернутися до Єврокомісії, можна звернутися в ООН, можна ще знайти якісь міжнародні інститути - але умова одна: пред'явіть нам виробництво і ми його побачимо, пред'явіть національну систему контролю за якістю», - прокоментував він пропозицію перевірити українські цукерки в Європі.

Нагадаємо, ввезення у РФ кондитерських виробів Roshen заборонений після того, як Росспоживнагляд відібрав у торгових мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості.

Україна направила РФ всі матеріали, необхідні для повернення продукції Roshen на російський ринок.

20 вересня Росія заявила, що не отримала всієї необхідної документації від української кондитерської компанії Roshen, робота щодо повернення її продукції на російський ринок поки не просувається.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

110