Колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський вважає парадоксом, що українська влада активізувала роботу, спрямовану на європейську інтеграцію країни, після обрання Главою держави в 2010 році Віктора Януковича, якого тривалий час вважали проросійським політиком. Про це Кваснєвський сказав в інтерв'ю виданню Gazeta Wyborcza.

«Це парадокс, що прискорення підготовки до асоціації та створення зони вільної торгівлі (з ЄС) відбулося під час прем'єрства Миколи Азарова і Президента Януковича, якого вважають проросійським, а не під час «помаранчевих», - сказав він.

Кваснєвський зазначив, що цей процес був прискорений завдяки діям Російської Федерації, яка застосувала низку економічних санкцій проти України, повідомляє «УНІАН».

«Ця блокада, незважаючи на наміри Москви, посилила проєвропейські тенденції в Україні, в тому числі і на сході країни, тому що українці не сприймають жодної спроби їхнього приниження», - сказав він. «Постраждалі від санкцій олігархи почали діяти разом у проєвропейському напрямі», - додав Кваснєвський.

Він також зазначив, що росіяни дуже помиляються, тому що досі ставляться до українців, як до «молодших братів». «Коли Кучма написав книжку під відомою назвою «Україна - не Росія». Росіяни, на жаль, її не прочитали...», - сказав колишній президент Польщі.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

605