Магнітна буря, спровокована викидом плазми на Сонці, почалася на Землі. Про це свідчать дані Інституту прикладної геофізики Росгідромету і Центру прогнозів космічної погоди Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA).

За інформацією американських фахівців, близько опівночі за московським часом розрахунковий планетарний індекс геомагнітних збурень Kp досяг значення п'яти - мінімального рівня, який вважається магнітною бурею.

Дані магнітних станцій у полярних регіонах - Мурманську, Діксоні, Амдермі - також показують бурю (К-індекс від семи до восьми), у Петербурзі індекс перебуває на рівні чотирьох, а для Москви дані поки не оновилися, повідомляє РИА «Новости».

На думку вчених, причиною збурень став корональний викид маси - хмара плазми, викинута Сонцем, яка змусила земну магнітосферу коливатися.

Магнітні бурі нерідко супроводжуються головним болем, мігренню, прискореним серцебиттям, безсонням, поганим самопочуттям, зниженим життєвим тонусом, перепадами тиску. Вчені пов'язують це з тим, що при коливаннях магнітного поля сповільнюється капілярний кровообіг і настає кисневе голодування тканин.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225