Вуглегірська теплоелектростанція, що входить до складу ПАТ «Центренерго», запустила відновлений після пожежі блок №1, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

В даний час він виробляє 200 МВт при максимально можливому навантаженні 300 МВт. Йдуть операції щодо підключення тепломережі Світлодарська з населенням в 11 тис. осіб.

Згідно з повідомленням, роботи щодо підключення планують завершити протягом трьох діб.

«Насамперед планується підключити об'єкти соціальної сфери. Одночасно завершуються пусконалагоджувальні роботи на заново побудованій котельні, яка повинна стати резервним джерелом гарантованого забезпечення теплом Світлодарська при планових зупинках у процесі налагодження системи енергоблоку», - повідомили в Міненерго.

Завершення робіт щодо відновлення 4-го енергоблоку планується на 15 листопада. Така схема теплозабезпечення Світлодарська діятиме до кінця 2014 року.

Як повідомляв ForUm , 29 березня, о 15:15 у м.Світлодарську на Вуглегірській теплоелектростанції ДАЕК «Центренерго» на другому блоці сталося загоряння устаткування, яке перетирає вугілля на пил. Надалі вогонь поширився на покрівлю будівлі на площі орієнтовно 1500 кв.м.

Причиною пожежі стала розгерметизація системи подачі вугільного пилу, внаслідок чого стався витік і самозаймання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171