Пропозиція президента Росії Володимира Путіна про міжурядові консультації перед підписанням Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом створює основу для конструктивних переговорів між Україною і РФ. Про це, як передає кореспондент ForUm’у, відкриваючи засідання уряду в середу, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Останнім часом пролунали важливі пропозиції президента Росії Володимира Путіна щодо двостороннього діалогу з метою з'ясувати реальний вплив ЗВТ з ЄС на товарообіг і кооперацію між Україною і РФ. Така позиція лідера Росії створює конструктивну основу для переговорів», - сказав Азаров.

За його словами, 8 жовтня в Астані відбулися українсько-російські міжурядові консультації на рівні віце-прем'єр-міністрів Юрія Бойка та Ігоря Шувалова. «Їхньою метою було визначити всі плюси і мінуси торговельно-економічних відносин з РФ після підписання Угоди про асоціацію. Як доповів Бойко, пройшов предметний конструктивний діалог. Зі свого боку ми ставимо завдання не просто зробити інвентаризацію проблем, але й знайти рішення щодо усунення ризиків для нашого торгового обороту», - зазначив прем'єр.

Азаров нагадав, що 15 жовтня у Росії відбудеться 15-те засідання Комітету економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії. За його словами, на засіданні розглянуть стан та перспективи українсько-російських відносин у різних сферах.

Нагадаємо, 8 жовтня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія і Україна проведуть консультації на урядовому рівні, щоб оцінити наслідки підписання Україною договору про вільну торгівлю з ЄС.

«Сподіваємося, наші українські друзі з нами теж проконсультуються перед тим, як вчинять ті чи інші дії. Власне кажучи, це не іронія ніяка. Ми запропонували провести на урядовому рівні такі консультації, щоб подивитися всі плюси і всі мінуси розвитку відносин з нашими партнерами поза СНД», - сказав Путін.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184