Сполучені Штати Америки готуються оголосити рішення щодо надання фінансової допомоги Єгипту «в найближчі дні». Офіційні особи США повідомили у коментарі CNN, що допомога буде скорочена, але не припинена повністю.

Як повідомляється, причиною цього кроку стало усунення від влади в липні президента Мухаммеда Мурсі та масові заворушення, які послідували за цим в країні.

Тим не менше, військова допомога надаватиметься частково і в подальшому, включаючи кошти для виконання зобов'язань Єгипту щодо мирного договору з Ізраїлем і для боротьби з тероризмом і підтримання безпеки на Синайському півострові. Сполучені Штати також збережуть невійськове фінансування, спрямоване на становлення демократії в регіоні.

У своїй заяві у вівторок ввечері представник Ради національної безпеки Білого дому Кейтлін Хейден спростувала повне припинення фінансової допомоги з боку США.

«Повідомлення про те, що США припиняють військову допомогу Єгипту повністю, не відповідають дійсності. Наше рішення про надання підтримки в майбутньому буде оголошене у найближчі дні. Однак президент дав ясно зрозуміти на сесії Генеральної Асамблеї ООН, що відносини в галузі надання підтримки збережуться», - заявила вона.

Нагадаємо, з 14 серпня в країні на місяць був введений режим надзвичайного стану, а в 11 провінціях - комендантська година. Це рішення ухвалили після сутичок прихильників колишнього президента Мухаммеда Мурсі з правоохоронними органами.

Після відсторонення Мурсі від влади тимчасовим виконувачем обов'язків президента був призначений Адлі Мансур, який за кілька днів до цього став головою Вищого конституційного суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139