Шестеро людей потрапили під потік радіоактивної води з високим вмістом стронцію-90 і цезію на аварійній японській АЕС «Фукусіма-1».

Це перший подібний інцидент з березня 2011 року, повідомляє «ИТАР-ТАСС» з посиланням на компанію-оператора станції «Токіо електрик пауер» (TEPCO).

За уточненими даними, ремонт труб системи опріснення води проводила бригада з 11 робітників, один із яких помилково від'єднав не ту трубу.

У результаті струмінь радіоактивної рідини під тиском потрапив на шістьох осіб, їхній стан з'ясовується.

Як раніше повідомлялося, внаслідок інциденту із системи вилилося 10 тонн радіоактивної води. Рідина витікала протягом 50 хвилин.

Вміст стронцію-90 у цій воді перевищує 37 млн бекерелів на літр при нормі 30 бекерелів на літр рідини, цезію - 2 тис. беккерелів на літр при нормі 90. TEPCO повідомила, що радіоактивна вода не потрапила за межі захисної дамби.

Витоки радіоактивної води стали зараз головною проблемою на АЕС «Фукусіма-1», де в березні 2011 року після виходу з ладу внаслідок удару цунамі системи охолодження розплавилося ядерне паливо у трьох реакторах, що супроводжувалося вибухами водню і викидами радіації.

У серпні цього року на станції наземного сталевого сховища вилилося 300 тонн високорадіоактивної води. Цей інцидент вважається найбільшим витоком забрудненої рідини з моменту самої аварії.

Як повідомлялося, новий витік радіоактивної води був виявлений на АЕС «Фукусіма-1».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166