Президент України Віктор Янукович доручив координувати діяльність Державної служби інтелектуальної власності України Кабінетові Міністрів України через міністра економічного розвитку і торгівлі України. Відповідний Указ Президента України №549/2013 від 8 жовтня розміщено на сайті Глави держави.

«Встановити, що діяльність Державної служби інтелектуальної власності України спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра економічного розвитку і торгівлі України», - наголошується у документі.

У зв'язку з цим внесено відповідні зміни до розділу IV Схеми організації та взаємодії центральних органів виконавчої влади, затвердженої Указом від 9 грудня 2010 року №1085 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» (в редакції Указу від 24 грудня 2012 року №726 зі змінами, внесеними Указами від 16 січня 2013 №19 та від 28 лютого 2013 №96).

Крім того, Янукович доручив КМУ подати пропозиції про внесення до актів Президента України змін, що випливають із цього Указу; привести свої акти та забезпечити приведення міністерствами та іншими уповноваженими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Указом.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, раніше Державна служба інтелектуальної власності України координувалася Міністерством освіти і науки.

Як повідомляв ForUm, Указом №96/2013 від 28 лютого п.р. в Україні створені Міністерство освіти і науки та Міністерство молоді та спорту шляхом реорганізації Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України і Державної служби молоді та спорту України.

В Україні склалася гнітюча ситуація у сфері захисту інтелектуальної власності, чому послужила відсутність єдиної державної політики у цьому напрямі, раніше заявляли експерти.

Україна лідирує серед країн, які не забезпечують ефективну правову охорону інтелектуальної власності. Про це йдеться у черговому щорічному звіті Торгового представництва США (USTR).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

673