Керівництво Генеральної прокуратури України зобов'язало прокурора Львівської області організувати ґрунтовну перевірку інциденту, що стався на стадіоні «Арена Львів» 6 вересня під час матчу Україна - Сан-Марино.

Крім того, як повідомляє відділ зв'язків із засобами масової інформації ГПУ, надіслано листа до Міністерства внутрішніх справ України про необхідність організації перевірки за вказаним фактом.

Про результати проведених перевірок Генпрокуратуру необхідно поінформувати до 15 жовтня нинішнього року.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович запропонував генеральному прокурору України Віктору Пшонці дати правову оцінку діям окремих вболівальників під час футбольного матчу між збірними України і Сан-Марино 6 вересня на стадіоні «Арена Львів».

Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення накласти санкції на збірну України з футболу у вигляді проведення одного матчу без глядачів (Україна - Польща, 11 жовтня в Харкові) , а також оштрафував ФФУ на 45 тис. швейцарських франків і дискваліфікував стадіон «Арена Львів» аж до початку відбіркового циклу Чемпіонату світу 2018 року.

Санкції були вжиті на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські і дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві вболівальники, «вивішуючи неонацистські знамена, імітуючи крики і жести мавп, а також демонструючи нацистське вітання».

3 жовтня санкції щодо збірної України були призупинені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1621