Україна, Росія і Казахстан втрачають гроші через те , що конкурують на ринку зерна. Таку думку у коментарі телеканалу БТБ висловив президент Російського Зернового Союзу Аркадій Злочевський.

«Ми втрачаємо ці гроші просто через те, що конкуруємо, придушуємо один одному ціни відносно світового рівня. Сенс пулу в тому, щоб перестати цим займатися і якось скоординувати наші програми і обмінюватися інформацією з тим, щоб продавати за світовими цінами, а не нижче них», - зауважив він.

Коментуючи перспективи створення пулу, Злочевський оцінив їх як цілком реалістичні.

Крім того, за його словами, головна мета структури полягає не у зміцненні позицій України, Росії та Казахстану на зерновому ринку, а у продажу країнами зерна за цінами, не нижче світових.

«Сенс пулу - не в цьому. У нас, у кожної країни, достатньо міцні позиції на світовому ринку, на різних територіях, і вони географічно розширюються. Завдання пулу - не в цьому, завдання пулу - заощадити гроші, які ми втрачаємо, от і все. Там мова не йде про якісь додаткові заробітки, як у картелі це зазвичай відбувається, або зняття зі споживачів додаткової маржі. Про це не йдеться. Ми продовжуватимемо постачати зерно за світовими цінами», - сказав експерт.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявив, що Міністерство у жовтні 2013 року відновить роботу над впровадженням ідеї створення зернового пулу з Росією та Казахстаном.

На думку глави аграрного відомства, якщо зерновий пул дозволить збільшити обсяги транзиту зернових і додати українським портам додаткові обсяги вантажоперевезень, це буде позитивним.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202