Міністерство закордонних справ України закликає Чорноморський флот Російської Федерації дотримуватися українського законодавства під час перебування у Криму.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на директора Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євгена Перебийноса.

«Розуміємо, що функціонування на території України такого складного механізму, як Чорноморський флот, може стикатися з позаштатними ситуаціями. Проте звертаємо увагу російських військовослужбовців, які несуть службу у підрозділах Чорноморського флоту Росії на території, підкреслюю, дружньої держави Україна, на необхідність неухильного дотримання і поваги до її законодавства», - сказав він.

Представник МЗС підкреслив, що Україна неодноразово акцентувала увагу на тому, що готова вести переговори з Росією на всі гострі і болючі теми.

Зокрема, він також поінформував, що обидві сторони постійно працюють над удосконаленням існуючої двосторонньої договірно-правової бази, яка має стосунок до принципів та умов тимчасового перебування Чорноморського флоту Росії на території України.

Також він сказав, що Україна виступає з позиції конструктивності, взаємоповаги і врахування національних інтересів.

Крім цього, Перебийніс зазначив, що МЗС відомі випадки поповнення новими видами військової техніки Чорноморського флоту Росії.

За інформацією ЗМІ, з початку 2013 року Росією було здійснено кілька спроб поповнення Чорноморського флоту новими видами військової техніки.

Нагадаємо, видання «Дзеркало тижня. Україна» у статті «Переозброєння нишком» навело кілька прикладів випадків ввезення військовослужбовцями ЧФ РФ нових зразків озброєння, зокрема, БТР-82АМ - новітньої модифікації базового для ЗС Росії бронетранспортера БТР-80.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193