Господарський суд Києва стягнув з КП «Київпастранс» на користь Південно-Західної залізниці понад 30 млн гривень за експлуатацію та ремонт електропоїздів, задіяних у проекті «Міська електричка».

Як повідомляє прес-служба прокуратури Києва, встановлено, що в 2009 році між комунальним підприємством та Державним територіально-галузевим об'єднанням «Південно-Західна залізниця» укладено договір про організацію перевезень пасажирів залізничним транспортом за маршрутом Троєщина - Київ - Петрівка.

За умовами договору, залізничники з використанням власної транспортної інфраструктури та рухомого складу здійснюють перевезення пасажирів, а КП «Київпастранс», у свою чергу , фінансує ці послуги, а також поточне технічне обслуговування проекту.

Однак, як з'ясувалося у ході перевірки, на порушення умов договору з грудня 2011-го по жовтень 2012 року комунальне підприємство не платило кошти за надані залізницею послуги, заборгувавши понад 36 млн гривень.

У прокуратурі зазначили, що невиплата цих коштів поставила під загрозу безперебійне і безпечне функціонування міського електропоїзда, послугами якого щодня користуються близько 25 тисяч пасажирів.

Оскільки ще під час судового розгляду справи комунальне підприємство добровільно відшкодувало близько 6 млн гривень, суд, задовольнивши вимоги прокуратури, постановив стягнути на користь залізничників залишок заборгованості у розмірі понад 30 млн гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141