Верховна Рада прийняла за основу у першому читанні урядовий законопроект, що стосується внесення змін до Податкового кодексу стосовно обліку та реєстрації платників податків.

Як повідомляє кореспондент ForUm'у, за даний законопроект проголосували 337 народних депутатів.

Як повідомив доповідач з цього питання заступник міністра доходів і зборів Андрій Ігнатов, законопроект спрямований на дерегуляцію та спрощення процедур започаткування ведення бізнесу.

Платники єдиного податку у разі прийняття законопроекту зможуть безкоштовно отримувати виписку із держреєстру, яка замінить існуючі сьогодні свідоцтва.

«Підприємці матимуть вільний, а головне - безкоштовний доступ до реєстрів. Виписки можна буде видавати, отримувати та надавати держорганам і контрагентам в електронному вигляді», - пояснив Інгатов.

За його словами, законопроект передбачає, що банки будуть сповіщати органи доходів і зборів про відкриття рахунку платником єдиного податку протягом одного дня, а не трьох, як сьогодні.

« У такі ж терміни Міністерство буде брати рахунки на облік», - повідомив він.

Законопроектом пропонується також скасувати обов'язок платника податків повідомляти контролюючим органам про зміну своїх даних, якщо вони будуть внесені до реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців.

«Підприємець зможе отримати право бути платником єдиного податку відразу ж з моменту реєстрації, якщо він не є платником ПДВ», - повідомив заступник міністра.

У свою чергу, співдоповідач, народний депутат від фракції Партії регіонів, глава комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутинник додав, що після доопрацювання законопроекту у комітеті, підготовки його до другого читання, він зможе спростити процедури започаткування бізнесу та забезпечити вільний і безкоштовний доступ до інформації з Держреєстру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

452