У Києві на місці колишнього Лук'янівського трамвайного депо почалося будівництво ТРЦ «Лук'янівка», завершення якого очікується у 2015 році, повідомляє прес-служба Департаменту містобудування та архітектури КМДА.

«У результаті глибокого системного аналізу було прийнято рішення створити на цій території сучасний міський центр, який буде повністю відповідати критеріям комфортного публічного простору. Це той випадок, коли інтереси міської громади та бізнесу співпадають на 100%», - зазначив заступник директора департаменту Андрій Вавриш.

За його словами, обговорення варіанту транспортної схеми проводилося ще в січні. «Тоді із шести запропонованих до розгляду варіантів був відібраний той, який найбільше вирішує пропускну здатність прилеглих вулиць. Вибране проектне рішення було узгоджене і представлене на розгляд містобудівної ради», - повідомив він.

У складі робіт будівництва нового ТРЦ передбачені заходи щодо перетворення схеми руху. За рахунок території забудовника планується розширення вулиці Бердичівської з двох смуг одностороннього руху до чотирьох в обидва боки. Трамвайні колії біля ринку приберуть і заборонять проїзд транспорту з вулиці Мельникова. Для пішоходів тут зроблять підземний перехід і приберуть кіоски.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166