Як пройшов суботній бій у Москві, бачили всі. А ось чому його хід і результат виявилися саме такими, якими їх бачили всі, сьогодні аналізують окремі фахівці.

«У тому, що великий хороший боксер побив маленького хорошого боксера, немає нічого дивного. Однак у випадку бою Кличко - Повєткін є кілька неспортивних складових, що звертають на себе увагу», - зазначив політичний експерт Роман Рукомеда.

По-перше, на його думку, неадекватний рівню поєдинку гонорар його учасникам - $23млн на двох, який забезпечив організатор бою московський олігарх Андрій Рябінський на паях з могутньою корпорацією «Роснефть». А там, де фігурує «Роснефть», цілком логічно розглядати Володимира Путіна.

По-друге, за словами політолога, інтерес Кремля до Віталія Кличка як найбільш бажаного для Росії на майбутніх президентських виборах в Україні кандидата не є такою вже великою таємницею.

Рукомеда нагадує, що минулого року Кличко-старший провів свій бій з Мануелем Чарром саме у Москві, а в цьому році супроводжував у російській столиці свого брата.

Експерт припускає, що свій московський час Віталій міг використовувати найбільш раціональним чином.

«Звичайно, здогади, що, мовляв, Путін таким чином - через гонорар Володимира Кличка ($16 млн ) - підкинув Віталію грошей на виборчу кампанію, виглядають досить екзотично. Однак припущення про те, що Володимир навмисно не став принижувати російського витязя нокаутом, мають під собою вагомі підстави. Тут і повага до господарів (правда, сам Путін в залі «Олімпійського» ​​ не з'явився всупереч очікуванням), і перспектива можливого реваншу, і також - реальний варіант того, що свій останній у кар'єрі поєдинок (зрозуміло, переможний ) кандидат у Президенти України Віталій Кличко проведе саме проти Олександра Повєткіна. Але для цього потрібен Повєткін не принижений і побитий, а мужній боєць, повний бажання довести свій клас. Що у підсумку і вийшло», - додав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

361