Державна іпотечна установа направила близько 70 млн грн на будівництво житлових будинків ЖК «Софія Київська».

Об'єкт будується у с.Софіївська Борщагівка під Києвом, загальна площа об'єкта складає 30 тис.кв.м. Про це повідомив голова правління ДІУ Валентин Рибачук, пише видання "Економічні вісті".

«Соціальна складова даного проекту дуже значна, оскільки площа та вартість квартир у цих будинках орієнтовані, насамперед, на людей з невеликим рівнем доходів. Більшість квартир не перевищують 50 кв.м», - сказав Рибачук.

Як уточнила представник ЖК «Софія Київська» Олена Крупенко, ці кошти спрямовані на завершення будівництва трьох будинків першої черги об'єкта. Введення в експлуатацію відбудеться вже наприкінці поточного року.

«Близько 70 млн грн спрямовано на завершення будівництва трьох будинків на 553 квартири, які будуть здані наприкінці цього року. Це 1-2-3-кімнатні квартири, напрям - соціальне житло», - розповіла Крупенко.

Як повідомив Рибачук, ДІУ відбирає забудовників для інвестування за низкою критеріїв: надійність компанії, якість будівельних матеріалів і робіт. Далі установа здійснює контроль за дотриманням термінів і якості будівництва об'єктів.

У цілому ДІУ вже профінансувало завершення будівництва 34 житлових будинків на загальну суму 877 млн ​​ грн., що дозволить завершити будівництво та ввести в експлуатацію близько 600 тис.кв.м житла.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211