Провідні країни світу демонструють падіння ВВП. На цьому тлі Україна показує не найгірші результати.

Про це радіостанції «Голос Столиці» розповів голова інвесткомпанії "ТАСК" Сергій Бродович, коментуючи зниження Світовим банком прогнозу рівня ВВП України до 0%.

«По-перше, я не хотів би, щоб ми це розглядали як катастрофу, однозначно. Тому що за підсумками минулого року такі країни як Італія та Іспанія, наприклад, показали падіння ВВП, а не нульову позначку», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи можливий в Україні дефолт, Бродович зауважив, що для цього немає передумов.

«У принципі, в теорії - можливо все. Але, думаю, що у нас поки в досить хорошому стані економіка, у нас державний борг не настільки загрозливий, як в інших країнах», - зазначив експерт.

На думку фінансиста, сьогодні в Україні переживають найбільші труднощі найбільш енергоємні галузі - металургія, хімічна промисловість. Бродович констатує, що висока ціна на газ не може не відбиватися на показниках виробництва.

У той же час, за його словами, драйвером зростання економік може стати аграрний сектор.

«Аграрний сектор - це реально те, що нас зараз може витягнути», - підсумував експерт.

Нагадаємо , раніше експерти «Райффайзен банку Аваль» повідомили, що в другій половині року будуть спостерігатися позитивні зміни в структурі зростання ВВП.

На їхню думку, це буде викликано припиненням дії статистичного ефекту, пов'язаного з Євро-2012, впливу бази порівняння на зростання приватного споживання за рахунок підвищення обсягу передвиборних витрат у 2-му півріччі 2012 року, збільшення обсягів сільськогосподарського виробництва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

89