Парламентські фракції будуть самостійно визначатися з позицією щодо внесення змін до Конституції України стосовно посилення гарантії незалежності суддів.

Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, на брифінгу у Верховній Раді заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

За його словами, нарада лідерів фракцій завершилася єдиним компромісом, який полягає в тому, що цей законопроект виноситься в сесійний зал, і кожна фракція буде самостійно визначатися, як їй голосувати.

«Цей законопроект пройшов Конституційний суд і схвалений європейськими експертами. Тому, якщо якась фракція не голосуватиме за цей документ, це буде її позиція щодо вступу або невступу України до Європейського Союзу», - вважає народний депутат.

Як раніше повідомляв ForUm, згідно з рішенням Конституційного суду, законопроект про внесення змін до Конституції щодо посилення гарантій незалежності суддів не суперечить вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

5 вересня Верховна Рада розглянула цей законопроект і направила його до Конституційного суду.

Адміністрація Президента України розраховує на те, що в цей четвер, 10 жовтня, Верховна Рада підтримає президентський законопроект, що стосується внесення змін до Конституції, пов'язаних з реформуванням системи судоустрою.

Лілія Брудницька,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

117