В Україні з поліпшенням погодних умов прискорився збір пізніх зернових культур. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Україна не лише декларує свої експортні амбіції, а й впевнено їх виконує. Так, вже четвертий місяць нового маркетингового року ми маємо позитивну динаміку поставок вітчизняного зерна за кордон. З початку поточного маркетингового року експорт зерна в порівнянні з минулим роком зріс на 16%. Всього ж за цей час на зовнішні ринки було відправлено 6,8 мільйона тонн зерна», - зазначив Присяжнюк.

Міністр нагадав, що з поверненням гарної погоди аграрії активізували збір пізніх зернових. Тому такий динамічний експорт сприяє швидкому вивільненню потужностей, необхідних для зберігання нового зерна.

За словами міністра, у вересні аграрії продали за кордон 2,3 мільйона тонн зерна. Темпи поставок у жовтні також позитивні. Так, протягом першого тижня жовтня на експорт відправлено 770 тисяч тонн зерна.

«Прискорення експортних відвантажень вигідно для виробників зерна. Адже ціна на нього поступово зростає на світовому ринку. Як наслідок, збільшується ціна і в Україні. Відповідно, зростає інтерес аграріїв щодо реалізації зерна. Мінагрополітики ж, у свою чергу, працює над відкриттям нових ринків збуту і нарощуванням поставок», - підкреслив глава відомства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

97