В Україні затримали чоловіка, який обвинувачується у скоєнні умисного вбивства у 2005 році чиновника ДП «Ровенькиантрацит», начальника експортного відділу відокремленого підрозділу з продажу вугільної продукції та матеріально-технічного постачання. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

Встановлено, що 13 липня 2005 р. вбивця, перебуваючи у дворі адміністративної будівлі ДП «Ровенькиантрацит», зробив два постріли з пістолета «ТТ» у громадянина Х. Від отриманих поранень останній помер на місці.

Після скоєння злочину вбивця зник у невідомому напрямку. Підозрюваний більше 8 років перебував у розшуку. Весь цей час він жив ​​на території іншої області за підробленими документами.

Нещодавно його затримали і доставили в Ровеньківський МВ ГУМВС України в області.

8 жовтня затриманому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) і за клопотанням слідчого, погодженим з процесуальним керівником, йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Зараз досудове розслідування триває, його хід контролюється прокуратурою області.

За скоєння кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України, санкцією цієї статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 15 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

119