Візит в Україну комісара Європейського Союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле і міністра закордонних справ Німеччини Гідо Верстервелле 11 жовтня носитиме, насамперед, гуманітарний характер.

Про це міністр закордонних справ України Леонід Кожара сказав журналістам.

«Кілька відомих політиків завітають в Україну: і єврокомісар Фюле, і міністр закордонних справ Німеччини. Головною темою їхнього приїзду буде проведення конференції «Наші діти». Їхній приїзд матиме, насамперед, гуманітарний контекст», - цитує міністра «УНІАН».

У той же час він зазначив, що і Фюле, і Вестервелле матимуть зустрічі політичного рівня й обговорюватимуть питання Угоди про асоціацію.

Відповідаючи на уточнююче запитання журналістів, чи означає це, що приїзд міністра закордонних справ Німеччини не буде пов'язаний з питанням лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном, Кожара сказав: «Я хочу сказати, що міністр закордонних справ пан Вестервелле прибуває в Україну на запрошення організаторів конференції «Наші діти», і організаторами цієї конференції є впливові люди з Німеччини».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

617