Президент України Віктор Янукович може помилувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко тільки після подачі нею відповідного прохання і після того, як вона відсидить половину терміну.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив лідер фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов.

«Відповідно з юридичними нормами, вона повинна відбути в місцях ув'язнення половину терміну покарання. Також в Україні відсутня практика, коли засуджений може бути помилуваний без звернення до Президента. Хтось повинен звернутися з подібним проханням до Януковича. Тимошенко повинна відсидіти половину терміну, і тоді можна ставити питання про помилування», - пояснив Єфремов.

Глава фракції додав, що також необхідно вирішити питання з наявністю інших кримінальних справ і проблему матеріальної заборгованості перед державою.

У той же час, підкреслив Єфремов, активності й особливого бажання від представників опозиції в питанні внесення необхідних змін до законодавства з цього питання не спостерігається. «У мене склалося враження, що люди, які виступають за звільнення Тимошенко, не хочуть бачити її на волі. Вони не докладають зусиль у юридичному плані», - сказав він.

Нагадаємо, Верховна Рада на поточному пленарному тижні має намір схвалити законопроект «Про державну службу пробації», який може стати підставою для звільнення Юлії Тимошенко.

Лілія Брудницька,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159