Верховна Рада України схвалила запропонований Президентом України Віктором Януковичем законопроект про направлення національного контингенту для участі в операції «Океанський Щит» і в операції Європейського союзу «EU NAVFOR ATALANTA». Як передає кореспондент ForUm'у, за президентський законопроект проголосували 334 депутати.

Як пояснив доповідач з даного питання міністр оборони Павло Лебедєв, даний законопроект розроблений відповідно з ратифікацією Угоди про направлення українського контингенту для участі в цих антипіратських операціях НАТО та ЄС «для впорядкування внутрішньодержавних процедур, дотримання послідовності взятих на себе зобов'язань».

Міністр нагадав, що з 24 вересня п.р. по 2 січня українські миротворці візьмуть участь в операції «Океанський щит», а з 3 січня по 5 березня - в операції ЄС «EU NAVFOR ATALANTA». Відповідні витрати враховані в держбюджеті 2013 року і в запиті до держбюджету на 2014 рік.

У свою чергу співдоповідач, член комітету з питань національної безпеки і оборони, екс-міністр оборони, регіонал, Олександр Кузьмук зазначив, що український контингент складається з 249 миротворців, і вже сьогодні за станом на 9.00 він увійшов у Джібуті і братиме участь в операції «Океанський щит». Пізніше, без заходу в Україну, він братиме участь в операції «EU NAVFOR ATALANTA». «Сім футів під кілем», - побажав Кузьмук миротворцям.

Як повідомлялося, депутати планують розглянути питання про схвалення рішення Президента України Віктора Януковича про відправлення національного контингенту для участі України в миротворчій операції «Океанський щит» і в операції ЄС «EU NAVFOR ATALANTA».

Президент України Віктор Янукович підписав Закон №582- VII «Про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго», а також Закон №580- VII «Про ратифікацію Угоди (у формі обміну листами) між Україною та Організацією Північноатлантичного договору про участь України в операції «Океанський щит».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240