У Донецькій області затримано 18-річного місцевого жителя, який намагався відібрати зброю у міліціонерів. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУМВС України в області.

«7 жовтня вранці в Селидівський міськвідділ прийшов відвідувач, який на запитання помічника чергового про причину візиту відповів, що хоче написати заяву. Коли «гість» зайшов у будівлю, то дістав з кишені пістолет, направив на міліціонера і зажадав, щоб той віддав йому свою зброю. Міліціонер відповів, що у нього при собі немає пістолета, і повів небезпечного відвідувача вглиб вестибюля, щоб міліціонери, що знаходилися в черговій частині, могли побачити й оцінити ситуацію, а у разі потреби - прийти на допомогу», - наголошується в повідомленні.

Слідуючи за помічником чергового, хлопець побачив у коридорі співробітника ДАІ, перевів ствол пістолета на нього і також зажадав зброю. «Державтоінспектор не розгубився, підняв руку «гостя» вгору і разом з помічником чергового знешкодив нападника. Під час знешкодження зловмисник встиг зробити кілька пострілів у стелю», - повідомляють в міліції.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 262 КК України - «Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї шляхом розбою». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

На місце приїхали співробітники міської прокуратури. Проводяться слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126