Після підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також у разі швидкої ратифікації документа всіма 28 країнами-членами Євросоюзу, режим вільної торгівлі між підписантами документа може запрацювати вже до літа наступного року.

Про це заявив глава Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, передає «УНІАН».

«У разі реалізації кращого сценарію, коли угода буде підписана у Вільнюсі, якщо після цього відбудеться швидка ратифікація, це дозволить Україні та ЄС працювати в рамках поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі вже з середини 2014 р.», - сказав він.

Зазначимо, що український уряд вже завершив економічний аналіз всіх можливих наслідків створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом і, за словами глави уряду Миколи Азарова, адаптація українських технічних регламентів до вимог Євросоюзу обійдеться Україні протягом 10 років у 165 млрд євро.

Як раніше повідомляв ForUm, зміна технічних регламентів, згідно з умовами дії Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом, займе строк до 2-х років, адаптація митних зборів - до 3-х.

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС про підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Україна має намір підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в кінці листопада.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267