Капітан італійського круїзного лайнера Costa Concordia Франческо Скеттіно провів судно в 10 разів ближче до острова Джильо, порівняно з передбаченим маршрутом, передає Euronews.

Помічник капітана пасажирського лайнера Costa Concordia Джованні Яккаріно підтвердив у суді, що капітан Франческо Скеттіно змінив курс проходження судна, щоб пройти за півмилі від острова Джильо, а не за 5 миль, як закладено в програмі навігатора.

Він також сказав, що Скеттіно хотів проплисти поряд з островом тижнем раніше, але скасував план через погану погоду.

Однак, правилами передбачено, що лайнери повинні проходити на великій відстані від острова, по центру протоки, що відокремлює його від Тірренського узбережжя.

У суді Скеттіно не визнає помилку, звинувачуючи у трагедії рульового.

Нагадаємо, Італійське судно Costa Concordia зазнало аварії в ніч на 14 січня 2012 року в Тірренському морі поблизу острова Джильо біля узбережжя Тоскани. На борту судна перебували понад 4,2 тисячі осіб. Жертвами трагедії стали 32 людини, двоє з яких досі вважаються зниклими безвісти. Лайнер досі лежить біля берега Джильо.

17 вересня 2013 р. влада Італії заявила про завершення операції з підйому і приведення у вертикальне положення затонулого у січні 2012 року круїзного лайнера Costa Concordia.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

149