Президент України Віктор Янукович наголошує, що Україна і Польща не ховаються від вирішення спірних питань, які виникли під час трагічних подій Другої світової війни. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з представниками ЗМІ в Кракові.

«Ми їх разом шукаємо, ці шляхи, шляхи примирення. Я переконаний, що іншого не може бути» , - сказав Президент.

За словами Януковича, підписана сьогодні Програма українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки відкриває нові можливості і створює механізми для поглиблення співпраці між країнами. Він подякував своєму польському колезі за запрошення відвідати Польщу, підбити певні підсумки попередніх домовленостей і «підписати цю угоду, стратегічну, яка відкриває нам можливості, шляхи створення механізмів співпраці між Україною та Польщею».

Янукович зазначив, що останні кілька років загальний товарообіг між країнами щорічно зростає на 3-4%. «І потрібно зазначити, що це під час кризи», - сказав Президент.

«У нас є дуже багато спільних проектів, які підуть на користь розвитку наших країн, і дуже важливо, щоб це відчували наші люди як в Україні, так і в Польщі», - зазначив він.

У свою чергу, президент Польщі Броніслав Коморовський відмітив, що відносини між Польщею та Україною мають стратегічне значення.

Нагадаємо, сьогодні, 7 жовтня, Президент України Віктор Янукович і президент Республіки Польща Броніслав Коморовський у Кракові підписали Програму українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

272