Нещодавно запущений в роботу Одеський нафтопереробний завод вже виробляє бензин і дизпаливо. Про це співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич заявив на тематичних слуханнях, передає кореспондент ForUm'у. За словами експерта, на підприємстві вже діє основна частина виробничих потужностей, включаючи установки ЕЛОУ-АВТ, вісбрекінгу, каталітичного риформінгу, вторинної перегонки бензину. «Це важливо для відновлення показників усієї вітчизняної нафтопереробки, тому що це вже другий працюючий НПЗ з наявних 6-ти», - сказав фахівець.

Аналітик уточнив, що НПЗ випускає бензин А- 95 і дизпаливо за діючими в Україні екологічними і паливними стандартами Євро -4 і ЗВГ. «Надалі в асортимент також увійде паливо для реактивних двигунів марки РТ, мазут і зріджений газ. У середньостроковій перспективі керуюча компанія, ГК ВЕТЕК, має намір не тільки відновити, але і збільшити обсяги виробництва на заводі, запровадити нові технології і здійснити низку інвестпроектів, наростивши партнерство з суміжними підприємствами регіону», - зазначив Марунич.

Він нагадав, що базова щорічна продуктивність заводу (установка ЕЛОУ-АВТ) становить 2,8 млн т, при цьому діє установка вісбрекінгу гудрону на 700 тис. т і блок гідроочищення гасової фракції на 180 тис. т.

Як повідомлялося, Одеський нафтопереробний завод має намір 1 жовтня відвантажити першу після трирічного простою партію нафтопродуктів.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160