Столичною прокуратурою із залученням фахівців контролюючих органів проведено перевірку дотримання вимог законодавства у сфері надання житлово-комунальних послуг, в результаті якої виявлено низку порушень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Всього у поточному році за фактами виявлених порушень у сфері ЖКГ зареєстровано 14 кримінальних проваджень і внесено 17 подань, за результатами розгляду яких реально поновлено права понад 200 тис. мешканців житлових будинків столиці та відшкодовано 4,4 млн грн.

Переважна більшість виявлених порушень стосується неправомірного завищення тарифів на ці послуги , заявила начальник відділу прокуратури Києва Оксана Стретович.

Так , за її словами , посадові особи одного зі столичних підприємств самовільно погодили тариф на утримання гуртожитку та безпідставно нарахували його жителям 343 тис. гривень за зазначену послугу. При цьому фактичні витрати балансоутримувача на обслуговування будинку були значно менші.

«Також перевіркою встановлено , що керівники деяких підприємств , які надають житлово-комунальні послуги у Печерському та Дарницькому районах столиці , незаконно встановлювали і затверджували тарифи на оплату централізованого опалення , гарячого і холодного водопостачання , у зв'язку з чим жителям цих районів Києва завдано матеріальної шкоди на загальну суму понад 1 млн гривень» , - додала Стретович.

За даними фактами зареєстровані кримінальні провадження за ч. 2 ст. 365-1 КК України (перевищення повноважень службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) і за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми). Досудове розслідування у справах триває.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143