Президент України Віктор Янукович і президент Республіки Польща Броніслав Коморовський у Кракові підписали Програму українсько-польського співробітництва на 2013-2015 роки. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Програма розроблена для якісно нового змістовного наповнення стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща. Попереднім аналогічним документом була Дорожня карта українсько-польського співробітництва на 2011-2012 роки.

У Програмі чітко визначені пріоритетні завдання як розвитку політичного діалогу, так і поглиблення взаємодії у всіх сферах двостороннього співробітництва.

Зокрема, документом передбачено посилення взаємодії двох країн на євроінтеграційному напрямі, в тому числі і з підготовки до проведення Вільнюського саміту «Східного партнерства» у листопаді 2013 р., і дій, спрямованих на підписання в рамках цього заходу Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Протягом 2013-2015 років увага сторін буде зосереджена на посиленні таких сфер українсько-польського співробітництва як торгово-економічна та інвестиційна діяльність, безпека і оборона, енергетична безпека, розвиток прикордонного та міжрегіонального співробітництва, співпраця в галузі сільського господарства, співпраця у сфері культури та освіти, поглиблення міжлюдських контактів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

376