У присутності прем'єр-міністрів України та Білорусі Миколи Азарова і Михайла Мясниковича у Мінську підписана Дорожня карта розвитку промислової кооперації на 2014-2015 роки. Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

«Ми підписали низку двосторонніх документів, з яких я хотів би особливо відмітити Дорожню карту розвитку промислової кооперації - це дуже важливий документ, в якому дуже конкретно виписані основні цілі та строки тих проектів, які ми домовилися реалізовувати разом», - підкреслив Азаров.

Прем'єр-міністр у цілому позитивно оцінив двосторонні переговори. Він зазначив, що вони пройшли плідно і конструктивно.

«Я глибоко переконаний, що у нашої співпраці хороші перспективи, хороші можливості. Ми вийшли на значний обсяг товарообігу, і я думаю, що ми його наступного року збільшимо», - підкреслив Азаров.

Крім того, у присутності глав урядів було підписано ще низку білорусько-українських двосторонніх документів: Міжурядову угоду про співробітництво в галузі карантину та захисту рослин, Міжвідомчу угоду в галузі підготовки кадрів для ядерної енергетики, Міжвідомчу програму співробітництва в галузі фізкультури і спорту на 2014-2015 роки, Міжвідомчий протокол про взаємодію в галузі митної статистики взаємної торгівлі, Міжвідомчий протокол про припинення дії міжнародних угод з питань митного врегулювання.

У свою чергу Мясникович зазначив, що збільшенню двостороннього товарообігу також сприятимуть нові схеми підтримки промисловців. «У нас є повне взаєморозуміння того, що потрібні нові схеми підтримки наших промисловців: через фінансові інструменти, через роботу лізингових компаній. І я вважаю, що необхідно зробити пріоритетною роботу над новими проектами, новими точками зростання, а вони переважно пов'язані з питаннями науково-інноваційного розвитку», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Микола Азаров висловив подяку керівництву Білорусі за дуже зважену, спокійну оцінку щодо рішення України про підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко виступає за розробку механізмів для продовження співпраці між Україною і країнами Митного союзу після підписання Угоди про асоціацію країни з Євросоюзом.

Сьогодні, 7 жовтня, глава українського уряду перебуває з одноденним офіційним візитом у Білорусі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

326